RSS

Pages

Debu VS Sarang Labah- labah

ASSALAMUALAIKUM kekawan. . . salam Satu Malaysia . . . salam Syawal . . . salam Kemaafan. . .
MyEm0.Com

Ber'kuno' dah tak update blog ni. wuuuuuu....Ke'sori'an yer...ngeeee~~~~
Aku harap tak terlambat lagi nak wish kat semua bloggers n readers; SELAMAT HARI RAYA DAN MAAF ZAHIR & BATIN...(ucapan standard laa kan...)

jSalah silap Iman mintak ampun dan halalkan segala perkongsian dari sumber-sumber yang Iman ambil yer....

-
-
-
hurmm, sebenarnya tak ada idea pun nak jot down apa2 yang informative,
masih freeze lagi setelah frozenkan blog ni hampir 6 bulan
hushhhhh.... sebab tu lah kalau nak buat sesuatu kena konsisten beb! ngeh2
bukan tak ada masa nak update, cuma aku kat rumah 'berokband' ada lah, broadband tunggu akak aku balik jer boleh on9. (tu pon kalau rajin...;p)
-
-
-
haaa, mai daaaaaaaaa....
aku baru teringat something yang nak sharing is caring dengan korang..
jeng3...


pasal DEMAM 'K-POP' satu dunia yang aku perasan dah lama dah ( korang mesti lagi perasan kannnn.....)
sejak adik bongsu aku yang gedik tu mula beli majalah e-pop tahun lepas kot
( p/s: memory is charging...ngeee~)
 -
-
-
 Balik pada kisah K-pop, bukan main lagi aku tengok semua orang tak kira bangsalah especially kat Malaysia ni la kan 'gila fanatik' kat dorang
hurmmm, aku tanya lah adik aku ;

aku: awat hang giiiillaaaaaa sangat kat Ji hOo, kim bum, jing hsyuk, n "ginseng" bagai...?
adik aku: ala, samalah macam ko minat Siti nurhalizah ko tu...
aku: aiseyh, dak ni kang...aku beli cd cetak rompak,ko original..mana sama..opssss..kantoi sudaa..ngeee

...
..
..
.
dan perbualan kami berteruuuuuuuuuuusan sampai lah adik aku bagi eviden yang kukuh untuk mempertahankan k-pop kesayangan ramai tu yang aku akui jugak ada betulnya. 

ce teke.... ce teke...jeng3

^
^


GUYS,,,NI LAH ANTARA GROUP 'FEBERET', SMUE BERSTYLE N CUTE KAN...
haa.. specialnya aura K-pop ni media dorang taw
kebanyakan cerita-cerita yang didedahkan jarang sekali yang boleh menjatuhkan artis mereka, malahan menjaga reputasi 'periuk mee wantan' mereka...
yelahh beb,
 reality show dorang sangat menghiburkan dan bereducated  bukan yang nampak dumb or silly...
setakat yang aku ada tonton laa, mereka ada kaitkan dengan fenomena2 Sains dengan apa yang mereka perlu lakukan dalam show tu..
boleh dikatakan seperti bereksperimentasikan idola-idola kesayangan ramai satu dunia tu
tambah2 pula mereka ada rupa, comel, berbakat dalam tarian dan nyanyian...
mana tak terpukaunya kita semua kan kekawan...
-
-
-
-

Semua tu sebenarnya bukan alasan untuk kita mudah lupa diri kan. Artis tu buat kerja mereka masing- masing, kerja kita perlu ke fanatik sampai mengagung-agungkan selain daripada Allah???itulah persoalannya...
Aku selalu marah adik aku bila aku dapat tahu dia nak beli k-pop tu. Dalam tu kalau kekawan pernah baca ataupun kekawan juga peminat setia k-pop tu mesti lagi tahu kan, semua tentang kehidupan peribadi artis tu selain gambar2 comel yang dipamerkan. Ha, normal lah kita ada naluri nak tahu cerita orang yang kita minatkan. Accepted! 
Cuma satu jer, FANATIK...OBSESSI... apa tu?? Kekawan, jangan sampai kita sendiri tak tahu yang kita sebenarnya dah lupa diri. Nauzubillahiminzalik. . .kesannya kita mungkin tak nampak sekarang, seronok...seronok...dan seronok....... sedar tak Malaikat Ratib dan Atid sedang mencatat segala amalan pahala dan dosa kita setiap saat. (termasuklah aku sekarang ni....) 

..................................................
................................
...................
............
......
..
.

kita selalu alpa 
yang Allah sentiasa Memerhatikan kita
tapi, bila kita tahu dan memang tahu
yang Allah Maha Melihat lagi Maha Mengetahui
Kita tetap juga melakukan perkara di landasan yang tidak betul
Siapa yang kita nak jadi???
Apa yang kita dapat???
Padahal kita tahu yang azab Allah amat pedih...masya Allah
Padahal kita tahu yang syurga Allah amatlah indah tak terperi...subhanallah
Apa yang kita buat???
Apa yang kita usahakan???
Terleka?Terbuai?...
Tepuk Dada Tanya Iman... jangan tanya SELERA
Rasulullah s.a.w.  tidak lupakan kita semua
Baginda pergi meninggalkan kita semua Al-Quran dan As-sunnah
Kekawan...
Jangan campakkannya ya...
Kita dah tak ada apa-apa lagi...
buat santapan IMAN selain Al-Quran dan As-Sunnah...
Insya'Allah...
Jangan kekawan lupa...
Allah tak pernah tinggalkan kita, kita yang seringkali menjauhkan diri kepada -Nya
betapa kejamnya kita, 
Berapa yang kita bayar untuk semua nikmat???
cukuplah dengan sebuah kesyukuran...Alhamdulillah
...dan
Kita pun tahu dan takkan pernah lupa
yang Allah juga Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani.
 _CINTAI MAHA MENCINTAI_

  
Allah memerintahkan kita supaya sentiasa mengingatnya dalam keadaan apapun juga, sebagaimana firmannya yang bermaksud:  

“ (iaitu) Orang yang menyebut dan mengingat Allah semasa ia berdiri, duduk dan semasa mereka berbaring mengiring dan mereka pula memikirkan tentang kejadian langit dan bumi (sambil berkata), “Wahai Tuhan kami ! tidaklah Engkau menjadikan kesemua ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka.” (Q.s. Almunafiqun : 9)



 





SALAM UKHUWAH...

1 sharing.caring.loving.helping.:

I M A N said...
This comment has been removed by the author.