RSS

Pages

SUDAH LAH SUDAH...

*Assalamualaikum*
waa..sempat r layan 3 movie semalam... ouh heaven~~~
huhuhu... credit to my baby boo.. MM <3 p="">
****
Alhamdulillah.. semalam dah hantar 'viva' untuk dijilidkan..
wow!5 copy.. byk uw..hehe..tak pe2..watlek watcool laa..
rabu depan boleh amek!hoorey!!berkampung laa lagi kat UPSI..
tak pe..da nk last pon..nak menikmati puas2 selagi berada di sini..
banyak kenangan aku kat sini..
n.. one mission aku hmpir accomplish..apakah??
spek laa... emmm.. aku dah berazam dah sejak aku pakai spek ni (spek yg ke 3) dari awal dapat tawaran UPSI, hadiah dari BONDA.. aku nak pakai sampai tamat aku study woo..
banyak jugak kekangan, sebab aku kan xpandai jaga spek... habis 'calor balor'... bonda selalu cakap, 'tukar laa yg lain. mate ko tu kang makin sakit kang'... memang tergoda gak aku..tapi...sayang...........................ade sentimental value gitu..huhu.
n... aku tak ready lagi nak tempatkan spek nih bersama koleksi spek-spek aku yang dlu..
sekarang..haa...mission accomplished!konvo spek lain laa kot.. insya'Allah.. (^_^)
****
 p/s: Good Luck To ALL my CATALYST yang Sedang 'Bertempur'. Semoga Urusan Mereka Turut Dipermudahkan. . . AMEEN

Nanti kita grad sama-sama ye...
Alhamdulillah... alhamdulillah.. alhamdulillah...
****
*SALAM JUMAAT, INSYA'ALLAH HARI YANG PENUH KEBERKATAN*

haa,..nampak tak tarikh ni..tu spek aku time umur setahun..haha.. (^__^)   
 

Semoga Dipermudahkan...

Ouh Ya Allah... Alhamdulillah...

Firstly... 

Sweetly dedicated HAPPY BIRTHDAY to:

My Future Imam... Insya'Allah..


Satu-satunya ABANG aku.. ANGAH!











LOVE YOU! 
MAY ALLAH BLESS YOU ALWAYS...
also to ENIT(11JUNE) & SHAP (11JUNE) & ERMA (29JUNE)...
****
 
One step closer..
Moga dipermudahkan urusan,
Tadi, aku pergi jumpe DR. N... ini kalilah lebih sejam aku kat bilik beliau...
huhu..selama ni jumpa paling lama pun 15 minit..
dan paling lama ini lah banyak sangat menggembirakan aku,
Yeah! Dah boleh jilid tesis!!! bersama dua orang sahabatku sekali..
hoorey huraa kitorang keluar je dari bilik Dr. N tadi..
Sempat gak DR. N, sambil double check full draft project aku, empat orang anaknya dikongsikan kat kitorang, so inspired! Best jugak tadi.. n dalam hati aku, mesti beliau rindukan anak-anaknya... *tetiba teringat kat BONDA* miss you BONDA!  

****

Dan.. Aku kena call lagi BONDA terCINTA
bagi men'sponsor' kos hidup aku lagi..
huwaaa..segannya dan rasa tak patut pun ada, 
kesian Bonda...Beliau cari duit, aku tinggal mintak jek..
BONDA said: Ko kan bawah tanggungan mak lagi!!hehehe.. 
Inilah yang buat aku KAGUM dengan BONDA berbanding AYAHANDA yang hanya pada nama yang tertera kat IC n surat beranak aku!
*baguslah aku tak stay dgn bapak aku*
****
Setakat ni, usaha aku mencari kerja dibantu oleh BONDA lah ...
Beliau ramai kawan kan...hehehe...
Insya'Allah,.. akan ku usahakan kerja juga, TAKNAK lah duduk rumah aje!
Nak kumpul duit KAHWIN!*ngeh3*
Semoga dipermudahkan URUSAN hendak-Nya.. Ameen..
(^_^)
****

Mood perpisahan bersama kawan-kawan belum nak 'feeling' lagi selagi tak jilid tesis... cuma kekadang tu, teringat balik saat pertama kali mengenali mereka semua... Teringat kembali saat pertama kali bekerja dengan mereka semua... 
Buat sahabat CATALYST..
Mungkin aku tak rapat dengan korang, tapi kita semua NGAM!
Mungkin aku tak selincah korang, tapi kita semua memang GEMPAK bila bersama!
Mungkin aku tak selalu ada untuk korang, tapi kita semua sentiasa BERSAMA!
Saat demi saat, minit-minit yang berlalu, berejam-jam, 
hari-hari pun berlalu dah sebulan...
pejam celik mata menghadap assignment, program, setiap semester...
TUP!TUP! weyh, dah EMPAT tahun weyh! 
Ya Allah, Aku bersyukur kerana dapat berkenalan dengan korang semua!
dan... Kaunseling banyak buka mata aku, lebih kenal diri aku... kenal orang-orang sekeliling aku.. dan.. jawapan yang selama ni aku cari dah aku jumpa.. 
ya!
Setiap manusia unik.. dan sangat berbeza dibandingkan dengan makhluk ALLAH yang lain.. Manusia sangat beruntung! Padanlah, tak sudah-sudah IBLIS nak ganggu MANUSIA..jelaous lah tu!huhuhu.. 
*tetibe....*
Alhamdulillah... walaupun aku masih tak dapat rencanakan lagi impak apa yang aku nak bawa untuk sekolah nanti, 
Yang pasti...
Aku nak bantu pelajar, guru, n masyarakat...
supaya SEDAR...
Betapa beruntungnya kita semua diciptakan ALLAH sebagai MANUSIA....
****

sekian sahaja! All the best yeah! 
*UPSI dah ada stesen RADIO! huhu.. credit to LELA AZWA promote kat Aku!*
*Assalamualaikum*

Menggamit...

Assalam...hye!
Cannot sleep.. emmm..dah lama penyakit ni tak datang.. 
aku ingat lagi, kalau aku masa sem 1,2,3,4,,,
rajin aku jadik panda jadian pada waktu siang, gara-gara tak boleh ngorok..
Astaghfirullahal'azeem..
Siyesly sangat bahaya kalau aku tak tidur malam.. 
Tapi, best jgak, dapat kenang balik saat2 dlu ..huhu
-
-
hari ni jek aku dah bazirkan masa
feeling not so well..
then, aku decide letak tepi dulu Miss Tisis, Gua mahu tengok gambo lululuuu...
sangat menggamit..
Di sebalik gambar, tersembunyi cerite..
biasanya aku kalau snap gambo, aku kurangkan snap yg dorang posing
yg best gambo certain moments, e.g candid as well..
 -
-
-

folder demi folder aku 'kemborkan' (translate- kembor = geledah)
demi menyiapkan tugasan terakhir sebagai AHLI PDI 
untuk Catalyst...aku akan try carik gambo the best untuk korang
dalam koleksi aku pon ada sikit zaman korang semua muda2 dlu :P
'moments' = menangis, ketawa, tidoq, jumping, huhahuhaaaa...
 kini......sangat menggamit jiwa..
-
-
Adakah aku dapat melihat senyuman mereka lagi? 
Adakah aku sempat untuk bergraduasi bersama mereka nanti?
Insya'ALLAH...
Namun, andainya aku tak dapat jumpa korang lagi, 
Aku nak korang tawu, aku banyak belajar dari korang..
Walaupun, kite semua belum MATANG oke..
HAVOC sangat di mana kite smue berada..
Tapi, KORANG HEBAT! 
Thanks sudi kawan dengan aku yang SEDANG-SEDANG SAHAJA...
Maafkan aku ye! Untuk apa-apa sekalipun...
Hutang budi dibawa mati, kalau aku ada hutang yang tak bayar, 
Tuntutlah ea..kalau tak nak tuntut Mohon Halal Oke!
Aku halalkan segalanya, korang tak ada hutang kat aku ape2 pon! 
THANKS wei!
-
-
-
doa aku untuk Catalyst, Be A Good Counselor! 
Buktikan Pada Semua yang KITA SEMUA dapat Bantu Generasi Muda Sekarang! 
Cintai Maha Mencintai.

(^_^)


p/s: luv mm. if and only if...maafkan segala kekhilafan.