RSS

Pages

kadang ku KUAT,,,setegar KARANG..kadang ku RAPUH lemah....

~~IN THE NAME OF ALLAH,
THE MOST GRACIOUS AND THE MOST MERCIFUL....
salam.....

erm,, alhamdulillah...tamat sudah pper utk sem 1 nieyh...puas ati??er,,xpuas ati sgt..tp per2 pun,,aku n kkwn da wat yg terbeik..USAHA+ DOA+TAWAKAL= INSYAALLAH...Allah knows the best rite... haaa.. meyh sni ceq nak habaQ stu bnda nieyh..flow ceq kt sni...hihihi..fail r aku ckp utare nieyh... jap eyh...tgk gmba nieyh dulu yer....

~~eeyh...terbalik plak...hehehe nieyh time 'msk'...ngan iem,,my sweety rOom8..~~ha2,,she's single but nOt available..~~Opppsss...




mgu nieyh mmg pnt r,,bukn pnt per,,bjln jer...da r ak pki high heel..adOiyai..rse mcm nk kki ayam jer...aiseyh...tp bese r tuh kn,,kki mlecet,,aku da spare bandage daa...hahaha

pastuh...first week lecture xder r pack sgt..nk kate der de gang pun x jugak...tp tyme da start wat asgnmen uw r coursem8 sumer jdik rpt....mmg kls kitOwg kcOh giler..asyik nk bckp jer...bncg pun ckp..trmsuk r aku gak...hihihi

camnieyh r cntohnyer...saksikan....SAMPAI.....hihihi

video


yg plg aku xluper uw,,,mse aku kne chicken pOx...adOiyai..seksenye...
bukan skse per,,skit uw stu hal,,yg plg skse uw ak kne kuarntin...hihihi..
sYok r sgt uw...
pas dpt mC uw,,aku bleyh blek umah tp mls r..xlrt aku,,
sO ak decide nk stay jer smgu tuh...even umah aseng..sian...kne dOk sOwg2...duk umah pngetue,,tp pngtue x tgl stuh pun...lawa tp bese r umah tgl kn...tv der tp xbleyh pkai,,siap ngn set sOfa agi...


ehem....
mule2 xtkut pun,,pastuh...jengjengjeng...hihihi..aku brkurung r dlm bilik no 3..ceh,,nk blik blkg2...skli,,krekkkk...bunyik pntu,,mcm pntu tnds jer uw...da r aku anti klu der bunyik2 nieyh,,,ak slwt bbyk..adOiyai..mmg mcm der owg r wa ckp sma lu kat umah tuh...hihihi..ntah2 dak umah atas yg ak dgr tuh ek..hehehe..
per2 je r..we would safe with ALLAH..cehh..ckp jer pndy..;p
yg pntg ak bthn kat situh sowg2 slame 3 ari 2 mlm...bangge uw..hihi..
Alhamdulillah..ak xtido pun blik no3 uw,,ak trnsfer kt blik dpn sblum mgrib..dkt cket ngn pntu,,nk lri sng..hahahaha..oopppss...erm,,sdih pilu aku weyh...mlm2 nk tdo pun ssh,,der shari tuh black Out..hahaha..bygkn jer r..
sblh umah yg aku duk uw aku rse jmk lki kot...rse slmt cket r,,sbb dowg pun bsg2 mmlm,,xder r snyi spi...alhamdulillah...
haa,,,mknn aku pki order jer,,hihi,,aku suh iem blikan,,tp shari skali jer r,,sian die nk anta sllu kan..tenkiu iem..jasamu dikenang...kt kkwn aku yg dtg jnguk aku tgk aku jdik rksse jap nieyh,n yg tnye kabO ak uw,,tenkiu vry much r,,,rse dri dsayangi plak...hahaha..yg harunye,,haha,,fiza hmpir terkne wabak aku daa...sory fiza...ak pun kne wbak dr owg..hehe..
alhmdulillah xjadik,,,hihihi..

haa...waktu tuh sebOk ngn H1n1 tuh kn...pd mlm yg ke 2 tuh,,tuptup der annOuncement kne blek umah plak...
adOiyai,,st keje ak g,,ak xlrt uw...blank daa ak pkir...pg soknye,,ttbe jer..tuktuktuk!!aik,,,der owg r,,nk halau aku ker,,hihihi,,upe2nye der dak terjebak skali kne chckenpOx uw..hihihi...ye2,,der kwn r...hahaha..tp kitowg mmg kne blek r dlm mse trdkat...erm,,las2,,aku cl abg aku jmput aku,,mlm tuh gak r abg aku jmput aku antO g shah alm dok umah Pakude aku,,sian gak r kt dak yg kne skit uw,,sbb kne tdo sowg2 utk st mlm..tp ok r,,ak survive jer..die dak suksis uw,,bleyh r tuh kn..tuh r kesah skt aku kt sni,,ya Allah,,mmg ssh,,ak nk wduk pun twkl jer,,


kt klej gak aku jOin RPA n rkn excO prhbgn awAm n antrebgse utk klej,,rkn excO ppduan n intgrasi utk KAseH..erm,,mmg blm byk xperience ag,,tp ak arap ak blaja smthing dri smue nieyh..byk agi sbnrnye nk habaQ..wat mjlh CATALYST uw,,kje aku sng jer,,wat cver,,dak lein plak pulun abes..hehehe,,
bgus r geng2 b n k nieyh,,dowg wat TERBEIK punye r...caya r..
yg xdpt dnafikan lg,,dak nieyh pntang der mse free,,nk bgmbr jer,,bese r,,muke sumer mcm ftogenik,,yer ker??ker fOtO gedixs??hahaha




eeyh..pjgnye aku cite..oppss...erm,,jap jer daa abes sem...

cti2 nieyh hrp dpt wat bnder faedah r...amiin..insyaAllah..slamat bcuti wat kkwn aku n spse jer yg ngh bcti..njOy2 gak,,tp jge dri k...c u lter..insya Allah..


DULU KITA KESEORANGAN KERNA KEALPAAN...
PUNCANYA HILANG ARAH TUJUAN,,,
BERSAMA SEIRING MELANGKAH SEGANDING
SETIAP DETIK KAU TEMPUH DENGAN KESUNGGUHAN...
TEMANKU..GENGGAM TANGANKU
PEJAM SEKEJAP MATAMU
LIHATLAH CAHAYA YANG MENUNGGU
GAPAI SEMUA CITAMU
DAN KENAL ISI KULITMU
AKAN ADA HIDUP YANG BARU...

H.O.L.L.A.N.D.



JALANI CINTA KITA APA ADANYA... KITA MANUSIA BIASA....




~~~I'VE GOT TIRED WAITING WONDERING U EVER COMING AROUND~~~hOhOhO








Salam……..

( 8. 27 a.m.)

adOiyai….lege giler g jOging…..hahaha…Bgn awal beb!!tp satu rOund jerk…pastuh blek2 mkn cekedis plak…hahaha..giler kentang!!crunchcrunchcrunch…….oPPpss…

erm,,

13/11/09……..trikh contract aku ngn z uw…uii,,kitOwg kne cOmpete aw,,tp cmpete per?shhhh…jengjengjeng…hahahaha

Ptg smlm tuh pun jmuan rptkn slaturhim kls aku….yg rpt mken rpt r pas nih….ag2 yg skndel uw…oppsss…hehehe…nk citer r nieyh….

1st gem kitOwg mein TRUTH OR DARE…..kihkihkih….gem ak kt m3x dlu..extreme tuh mse kitowg mein,,,smpy kne pki bju kOntra ngn tdung wktu phmpunan..mcm owg giler uw…hahaha..gem nieyh sbnrnye di smping utk knekn org,,,hahaha…tp utk kite knl lbih rpt lg sseOrg tuh..kOmitmen n pgrbnn pshbtn tuh yg pntg…betolll…wktu nieyh r ak dpt tgk mmber ak nieyh suke knekn org jer,,tp time kne kt btg idOng sndri smpy mrajOk2 ckp kite mlampau…mcm2 rgm mnusie nieyh…hihihi..oppss,,,ak nk citer mse jmuan smlm r!!tlebiyh sudah….



Time kseyh kpd pengnjur gem,,cik flip-flOp zyfa tuh n hazrak_wanieyh…nice gem!!dgn aksi brani aYu say ‘ I lUv u’ kat pejal..hahaha,,,xbleyh blaa plak..pejal plak yg kne mlmr…bgus2 ayU…bg dOwg bengang plak..tp jgn amlkn sll yer….hihihihi…si pendy uw kne nyi mY heart plak,,heroin nyer kaQ naa…sporting r kOwg…cik lela,,,jgn pndm rse yer…

hihihi…oppsss…tpu jerk,,,,


Mein TIE BALLOON plak…haaa,,mcm2 aksi beb…mmg bes..mein pjk belOn grup lein…ehem,,tbe2 ak dgr abg ali ckp “ waaa,,,cuci mater sye ari ni…” oppss…ish2,,nme pun laki kan,…mmg btul pun cci mate,,mte ak pun tercuci skali..hihihi..mOral citer,,kite yg pmpn nieyh kne r kwl dri ek,,da taw xtvti nieyh gns,,pndy2 r pki bju saiz XS…hahaha..ingat tuh dayah!!!

yg xbleyh blaa mein tpung r,,phm2 jer r,,

muke summer mcm raja kapOor..huhuhu…

shOwtyme!!!!tenkiu pa’Qud( guitarist), sharYl ( vOkalist), pendY ( back-up singer kOt), n kkwn lein ( penyebOk!) haha..MENATAP MATAMU tuh ak xlyn sgt,,sbb xmnt arEyl,,tp kOwg nyi ak suker r..hahaha..

nice show..layannnn,,,,gOreng ckup2 r…

lastly,,der refleksi gak…ayu wat esei beik punyer r,,,apply teOri sndri plak..hihihi…n jOe,,,luahkan prasaan ckup2…bgus2…



:::::nieyh adia yg aku bg..hehehe...encem kan laki owg nieyh...oppsss..:::


~~rse2 per yerk?erm,,aku arap kwn aku yg dpt nieyh dpt r mnfaatkn,aku taw saper yg dapat,,tuh der tlis nme r...hahahahahaha!!!

JANGAN BERSEDIH~~~(',')





nieyh plak adiah yg aku dpt..hehehe...i like it!!





ape2 pun jdik kt jmuan nieyh,,klu der yg x bg cOoperate tuh,,xguner gak…tp b n k mmg cOOl…caya r…

~~hOpe Our luV last anD never dIes..~~H.O.L.L.A.N.D.~~

all da best tO all Of yOu….aja2 fighting!!!!!


haa...nieyh yg xbleh blaa...minak rOk kapak...tenkiu pd pnaje guitar_pa'Qud_hehe

fiza+ iman= sueNA!!!


video

las minit b4 jwb pper....crunccrunchcrunch!!



Jika dikaji sejarah hidup aku sejak kecil lagi, memang ada kebenarannya tentang apa yang dikatakan kelima- lima teori kerjaya yang aku pelajari di kelas Encik Mohd. Noor. Er,. Sewaktu aku berada di Tadika aku pernah cakap kat mak aku yang dah besar nanti aku nk jadik cikgu. Mak aku pulak tanyer nak jadik cikgu per,,tp ak ingt lagi ak xdpt jwb soalan cepu mas mak mase tuh …hihihi…then,mak tnye “lgi nk jdik Guru Besar x?”...aku plak dgn banggenyer mnjawab,, “ erm,,,xnk r,,kite nk jadik guru kechik jerk,,”.. sbb waktu tu aku pk smue bgntg pd saiz yg ssuai,,,..al maklumlah…blum matured r katekan.. kihihkihkih>>>> Erm, pastuh da besO cket lebiyh krg drjah 2 gituh, aku da pk daa,,klu jadik cikgu ajO penddkan Islam wOkeyh gak..da r time tuh kuat pgruh utk bernasyid…hihihi…mntg2 r kwn ngn ank ustzh,,oOOppss…hehehe C,,,da terbabas plak nk citer,,,erm ikOt teori Ann Roe; asas perkembangan personaliti seseorang adalah berdasarkan pengalaman awal kanak- kanak dan sikap individu tersebut dalam pemilihan kerjaya. Jadi, ibubapa sebagai model dan tauladan bagi anak- anak untuk membentuk tingkah laku dan konsep kendiri. Layanan ibubapa pun mempengaruhi sikap, kendiri, dan pemilihan kerjaya. Kalau ikut contoh aku r kn,,parents ak ms kecik lyn kami dgn lynn ‘ Acceptance’ yang mesra. Mereka x r manjekan sgt kami nieyh tp x mengabaikan keperluan kami. Kalau aku nak kluar ngan mmber pun mak ak kasik jer, tp mst r bsbb kn,,jadi kbbsn dberikan atas sbb munasabah. Kalau ikot teori nieyh, lynn mcm nieyh sepadan dgn orientasi pekerjaan kumpulan perkhidmatan dan kumpulan perniagaan. Maksudnye, kerja yang melibatkan komunikasi sesama manusia atau seng cite bhubung dgn org. Ada jugak factor yang influence bnder nieyh,:

1. pengaruh genetic; kalau ikutkan salasilah fmily aku, mkcik2 aku ada 2 org cikgu, n der yg trlibat dgn pgurusan di skOlah..kire career cikgu nieyh der r dlm fmily aku, jadi pmbawaan ‘gene’ tuh bwk pngruh utk pmlihn krjaya seseorg.


2. pengaruh psikik; klu yg nieyh ak xbaper nk phm r. tp ikut per yg ak bace, pemilihan kerjaya tuh sama ada mengikut kepuasan ataupun kekecewaan yang dialami seseorg pd zaman kanak2. aspek puas atau kecewa tuh yg akn bntuk tnage psikik seseorg dan dbwa dlm konsep kndiri…erm,,lbih krg gituh r…

3. pengaruh hirarki keprluan; keperluan yang plg ass dlm hidup mnusia nieyh is keperluan rasa ingin dimiliki atau nk sdpkn ayat ‘ sense of belonging’. Bnder nieyh r yg t akn bntuk tnge psikik then pengruh dlm pmlhn kerjaya. Kalau ikot Hierarchy’s Maslow; peringkat pertama tuh keperluan fisiologi, then kslmtn, ksh syg, penghargaan dan self- actualization. Semua aspek nieyh ade dlm individu yg normal.


Berdasarkan teori Super ( 1952), ia mengenai konsep kendiri yang dibentuk dari segi fizikal dan mental. Ada beberapa peringkat dalam pertumbuhan konsep kendiri ini. Klu nk kaitkan dgn sjrh hidOp aku, pada perngkt PERTUMBUHAN ( 0-14) ; stay cute agi ngn cita2 sjati aku nk jadik cikgu tuh… wktu tuh lah proses ak mncari ckgu per yg aku nk jadik…hehehe…jadi, ksdrn tntg pkerjaan adlh aspek dlm khdupan….


Nak jadikkan cite, lps ak PMR, ak jOin adventure Science stream plak, tp sains agame la,,sbb kitowg kne amek arab tgi, syriah n Quran sunnah tuh…syg r plak nk lpskn sbjek agme kn…sO, wktu tuh r ak lbh mndlm ttg alam sains,,biO r plg feveret ag2 ckgu yg ajO kitOWg tuh grg giler kn…grg ker?oOpss… sO, ak da wat plhn yg nk jadik dktor pkr skt pUan, mmg ak hrp sgt tuh…adOiyaiii…jadi PENEROKAAN ak pada fasa tentative adalah msih mncari2 krjye yg ssuai. Time fasa relalistik pulak lps msuk UPSI r,,,insyaAllah kua jdik ckgu BnK. Jadik, pas mtriks aku dah SEMPITKAN PEMILIHAN KERJAYA KPD PMILIHAN YG DPT DICAPAI. Luper nk ckp; prngkat nieyh di antare umO 15- 24.. p/s: yg bwh umO plz dun ever try dis at hOme huh…lOl…

Peringkat strusnye PENGUKUHAN ( 25- 44)…nk cite kang mmg aku bOhg + nawOk r…msih dbwh umO daa…klu ikOt plan, FASA PERCUBAAN; pas grad t, aku mmg akn carik pglmn keje dlu,then dlm umO 30 gituh nk smbg masters..AMIN..so ak MENINJAU DAN MENILAI PILIHAN YANG DIBUAT UNTUK DIREALISASIKAN…dlm FASA STABIL; PEKRJAAN DIBWA DLM KONSEP KNDIRI DAN DITERIMA SBG KEPUASAN DLM KHDUPN….niat ak bukn nk blaja tgi2 utk carik uet, tp nk blajO..Rasulullah pun der psn, tuntutlah ilmu hge ke negeri China,,sO pk2 kn r n slamat beramal…..byk agi r prgkt nyer nieyh…PERINGKAT PNGEKALAN + PENURUNAN…pndy r greng t mse jwb pper…hihihi
Byk agi nieyh teori, erm,,lbiyh krg sme jerk cntOh ngn teori lein…dlm teori Ginzberg, der fasa FANTASI, PERCUBAAN, & REALISTIK... mse kcik2 dulu der r mein pondOk2 kn,,,kwen Olok2 r knonyer..kOmpem smue mmber aku mein nieyh..oPPss..mein cikgu2, dktOr2,,main pOlis Entry r..mcm2 r..tuh smuer ikOt imagnsi kite nk mein per kn,,,tp upenye sbnrnye tuh yg kite impikan utk future taw..sO, alert r kt adek2 kite yg kecik2 nieyh,ag zmn skrg nieyh suke lyn PSP kn,,,bhyer tuh klu terlbeyh sudeehhh,,t da bsar xreti nk bkmunikasi ngn org..tuh yg t der byk rObOt tuh..bgus utk tknOlogi tp utk hbUngan shsiah mnusie??pk2 kn r… Dlm tmpOh percubaan tuh kite cube cpai per yg kite nk ikOt pncapaian kt skOlah r sng citer,,xkn r nk jdik dktOr amek sstera stream plak beb kn..mmg r bleyh tp xkner r..time tuh mmcuba utk tgktkn prstasi krgkn kntrO vrsi kn ( 11- 17).. pastuh REALISTIK plak dptkn MKLUMAT DAN PNGALAMN DLM PMILIHAN KERJAYA DAN MENUKAR PILIHAN YG KURG TEPAT SESUAI DGN MINAT DAN NILAI YG ADA…bg aku plak,,pas SPM Alhamdulillah aku der kt m3x plak amek seins hyt,,sO mmg da nk dkt r ngn cite2 aku tuh kn,,smken smgt ak mncpai pOinter yg ssuai,,mmg puas ati r gak ngn pOinter yg xdjgkerkn tuh..hehehe..nk jadik Dentist plak daa…mmg ak der apply tuh, tp rzki aku adlah sbg GURU…ak trime n redha,,nieyh yg terbeik utk aku,,
:::ALLAH KNOWS da BEZ..kite hnyer bijak mrncang,, tp ALLAH adlh sebaik2 PERANCANG….::::
hisy..

bengang tOl aku ari nieyh r...
erm,, ingtkn nk g canselOri add prnsip & flsfh,,tp mlgnyer xjadik..
per r slhnyer g try usha dlu...husy,,,,xphm saye......

yg harunyer iem r,,sian die,,sOry iem...=(

:::preparepaperkerjaya:::allda'bez:::








:::rindunye.......KMNS,,tmpat aku time IF,,:::
hype!

ala...mken pening pulak daa..kne wat resume la plak..
hisy...tngange ak klu msOk exam sOk...huit,,,,
nk ciloq ner r nieyh ek...tOinktOinktOink....
any miracle cOming......help me.....hihihi..hidOp nk sng jer ek ak nieyh...
ish2...
hentam saja lah labOooo....

~~MASIHBELUMTERLEWAT~~